Θεσσαλονικη – news.saloniki.gr

Ειδήσεις, Έκδηλώσεις, Φεστιβάλ..

Θεσσαλονίκη / Χαλκιδική: Sani Festival 2013

Sani-Festival-2013Με είκοσι δημιουργικά χρόνια στο ενεργητικό του και φέτος το Sani Festival θα μας μαγέψει με τις εκδηλώσεις του από τις 12 Ιουλίου έως τις 17 Αυγούστου στον πανέμορφο χώρο της Σάνη, στην Κασσάδρα Χαλκιδικής.

Το πρόγραμμα του Jazz on the Hill αφιερώνεται σε σπουδαίες γυναικείες φωνές μέσω της θεματικής «Female Jazz Vocalists», με κορυφαίες καλλιτέχνιδες του διεθνούς jazz, όπως η China Moses, κόρη της Dee Dee Bridgewater (12/7), Cassandra Wilson (13/7) και η Madeleine Peyroux (14/7), στις 20/7 η Βελγίδα σεφαραδίτικης καταγωγής συνθέτρια world music Myriam Alter.

Στην ελληνική του ενότητα, η Σαβίνα Γιαννάτου θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει από μεσογειακές μουσικές μέχρι συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι και της Λένας Πλάτωνος, και ο Δημήτρης Μαραμής μελοποιεί τον Ερωτόκριτο του Β. Κορνάρου, και παρουσιάζει το σημαντικό του έργο «Erotokritos in Blues & Αυτοσχεδιασμοί» σε πρώτη δημόσια εκτέλεση (3/8). Tην ενότητα θα κλείσουν ο Μανώλης Μητσιάς με την Αφροδίτη Μάνου και το Γιάννη Μηλιώκα, με μία συναυλία από αγαπημένα τραγούδια, ανεξίτηλα στη μνήμη, και τίτλο «Τραγούδια που αντέχουν».

Παράλληλα, ο κινηματογράφος επανακάμπτει στο πλαίσιο του Sani Festival με ένα διήμερο αφιέρωμα στις καλύτερες και διεθνώς βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους σε συνεργασία με το Thessaloniki International Short Film Festival (15-17/8).

Και τέλος, σημαντική στιγμή του φετινού προγράμματος του φεστιβάλ θα αποτελέσει η συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τον εξαίρετο μαέστρο της Αλέξανδρο Μυράτ σε ένα Gala Όπερας: αφιέρωμα στον Verdi (17/8) συνοδεία διάσημων λυρικών τραγουδιστών.

Το αναλυτικό Πρόγραμμα:

JAZZ ON THE HILL ‘Female Jazz Vocalists’

Παρασκευή 12.7 | China Moses & Raphaël Lemonnier

Σάββατο 13.7 | Cassandra Wilson

Κυριακή 14.7 | Madeleine Peyroux – The Blue Room

Λόφος Σάνης, 21:30

SOUNDS OF THE WORLD

Σάββατο 20.7 | Myriam Alter

Λόφος Σάνης, 21:30

GREEK VARIATIONS

Σάββατο 27.7 | Σαβίνα Γιαννάτου

Σάββατο 3.8 | ‘Erotokritos in Blues & Αυτοσχεδιασμοί’ του Δημήτρη Μαραμή

Σάββατο 10.8 | «Τραγούδια που αντέχουν»: Μανώλης Μητσιάς, Αφροδίτη Μάνου, Γιάννης Μηλιώκας

Λόφος Σάνης, 21:30

CINÉ BREEZE

Πέμπτη 15.8 & Παρασκευή 16.8 | ‘Best of’ Διεθνών Ταινιών Μικρού Μήκους

Ciné Ορφέας, 21:30

CLASSICAL WAVES

Σάββατο 17.8 | Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης – Gala Όπερας: αφιέρωμα στον Verdi

Λόφος Σάνης, 21:30

TΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική Είσοδος: 15€

Είσοδος Αριθμημένης Θέσης: 25€

Είσοδος Πελατών Sani Resort: 10€

Είσοδος Ciné Breeze: 6€

Links:

Sani Festival: www.sanifestival.gr

Video:

Comments are closed.