Θεσσαλονικη – news.saloniki.gr

Ειδήσεις, Έκδηλώσεις, Φεστιβάλ..

Θεσσαλονίκη: Παγκόσμιο συνέδριο openSUSE 2013

openSuSe_Conf_ThessalonikiΤο παγκόσμιο συνέδριο openSUSE στη Θεσσαλονίκη από τις 18 έως τις 22 Ιουλίου 2013. Αποτελεί την ετήσια συνάντηση της παγκόσμιας κοινότητας openSUSE project. Είναι μια προσπάθεια που προωθεί την χρήση του λειτουργικού συστήματος Linux. Ως μέλος της παγκόσμιας κοινότητας του Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα,  δημιουργεί μια από τις καλύτερες διανομές Linux στον κόσμο με έμφαση στη διαφάνεια και τη φιλικότητα.

Η ελληνική κοινότητα openSUSE, με δυνατή παρουσία εδώ και 3 χρόνια, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει αναλάβει για το 2013 τη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου της παγκόσμιας κοινότητας.

Το συνέδριο, που πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά και φέτος φιλοξενείται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να είναι εξίσου πετυχημένο μέσα σε ένα δημιουργικό κλίμα συνεργασίας. Η προσέλευση αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 άτομα, από απλούς χρήστες μέχρι έμπειρους προγραμματιστές, οι οποίοι θα προσέλθουν στην πόλη απ’ όλο τον κόσμο. Φέτος το μότο «Power to the Geeko» επιλέχτηκε σε μια προσπάθεια να συνδεθεί το παρελθόν και η πλούσια ιστορία της Ελλάδας με το μέλλον μέσα από τις αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο.

openSUSE Conference 2013 – Geeko Stories

Για πρώτη φορά η διοργάνωση του συνεδρίου βασίζεται εξ’ ολοκλήρου σε μεμονωμένα άτομα της κοινότητας και κατάφερε να φέρει τη διοργάνωση ενός παγκοσμίου συνεδρίου τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα. Με 100% εθελοντική δουλειά και αφιερώνοντας πολύ προσωπικό χρόνο, όλα τα μέλη της ομάδας είναι σίγουρα ότι θα φέρουν εις πέρας επιτυχώς το απαιτητικό αυτό εγχείρημα της εθελοντικής διοργάνωσης ενός συνεδρίου διεθνούς εμβέλειας.

Έτσι, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, όλοι οι φίλοι του openSUSE θα συναντηθούν στο ετήσιο συνέδριο της παγκόσμιας κοινότητας που έρχεται στη Θεσσαλονίκη!

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Μουσείο με στόχο την ανταλλαγή γνώσης μέσα από ομιλίες και εργαστήρια (workshops), που θα προσφέρουν πιο άμεση hands-on εμπειρία στους συμμετέχοντες, καθώς και την επαφή με άτομα του εξωτερικού και την ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων.

Το συνέδριο διοργανώνεται εθελοντικά και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Για να συμμετέχει κάποιος στο συνέδριο αρκεί να δημιουργήσει λογαριασμό και να κάνει εγγραφή στο συνέδριο, ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο.

Η διοργάνωση του συνεδρίου είναι κυρίως εφικτή λόγω της υποστήριξης των χορηγών και τον υποστηρικτών της (μεταξύ άλλων SUSE, ARM, ORACLE, DEVHDR, IT.AUTH, ΕΔΕΤ, CISCO, Kolab Systems). Για όποιον ενδιαφέρεται να υποστηρίξει την προσπάθειά τους, μπορεί να αγοράσει τα λεγόμενα εισιτήρια υποστήριξης:

openSUSE Conference 2013, 18-22 July, Thessaloniki, Greece

openSUSE Conference 2013, 18-22 July, Thessaloniki, Greece

Εισιτήριο 200 ευρώ (professional ticket)

Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να υποστηρίξουν, προσφέρει επιπλέον προνόμια στους κατόχους

Εισιτήριο 40 ευρώ (supporter ticket)

Απευθύνεται σε όλους και συμβάλλει στη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου oSC13 (επισημαίνουμε ξανά ότι η είσοδος είναι ελεύθερη και η αγορά προαιρετική για τη συμμετοχή στο συνέδριο).

Link:

openSUSE Conference Thessaloniki 2013: http://conference.opensuse.org

Video:

openSUSE Conference 2013 – Geeko Stories @ Thessaloniki, Greece Promo

openSUSE Conference 2013 Short

Comments are closed.