Θεσσαλονικη – news.saloniki.gr

Ειδήσεις, Έκδηλώσεις, Φεστιβάλ..

Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικο πάρκο «Αστερόκοσμος»

1635a_thumb

Αστερόκοσμος 2013

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της ευρύτερη περιοχής ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και για 31 ημέρες στην ΔΕΘ, έως την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου.

(Update 07.01.2014: Παρατείνεται κατά μία ημέρα η λειτουργία του «Αστερόκοσμου» με ελεύθερη είσοδος από τις 12:00 έως τις 20:00 και δωρεάν λούνα παρκ, παγοδρόμια και παραστάσεις.)

Στα 6 ευρώ εισιτήριο, συμπεριλαμβάνονται όλα τα παιχνίδια, 2 παγοδρόμια, παραστάσεις, δράσεις και δωρεάν πάρκινγκ.

Ο Αστερόκοσμος αναπτύσσεται στα περίπτερα 13, 14, 15 και στον υπαίθριο χώρο του εκθεσιακού κέντρου. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 8 Δεκεμβρίου 19:30, με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Στο Περίπτερο 13 θα υπάρχουν δύο παγοδρόμια, ένα για τους μικρούς και ένα για τους μεγάλους, συνολικής επιφάνειας 700 τ.μ. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν icescaters σε θεαματικές χορευτικές και ακροβατικές φιγούρες. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει πίστα με συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, τρενάκια, περιστρεφόμενα μηχανοκίνητα παιχνίδια και μία κουνιστή βάρκα.

Στο Περίπτερο 14 τους επισκέπτες θα περιμένουν τα «Ευχόδεντρα της Αγάπης». Οι εταιρείες και φορείς καλούνται να τα «υιοθετήσουν», για να στείλουν το δικό τους μήνυμα αγάπης στον κόσμο και οι επισκέπτες θα μπορούν να ψηφίζουν για το καλύτερο ευχόδενδρο, παίρνοντας μέρος στην κλήρωση για πολλά δώρα. Kαθημερινά θα δίνονται δύο παραστάσεις του Καραγκιόζη από το Σκιοθέατρο Αγαπίου.

Στο Περίπτερο 15 σε μια διηγηματική απεικόνιση με κούκλες και αληθινά κοστούμια, θα δίνεται η δυνατότητα για  περιήγηση σε έξι ανοιχτές σκηνές αναπαραστάσεων, οι οποίες αποδίδουν τις διηγήσεις των ιερών γραφών για τη Γέννηση του Χριστού με κούκλες σε διαστάσεις ανθρώπινου μεγέθους.

Στην κεντρική σκηνή των καλλιτεχνικών δράσεων, καθημερινά θα υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα.

Αναλυτικά:

  • «Το Δέντρο που έδινε», του Shel Silverstein, μια όμορφη θεατρική ιστορία.
  • Ο Κλέφτης των Αστεριών», μια ακροβατική παράσταση, με τον αιωρούμενο Άι Βασίλη, τη Νεράιδα της Γιορτής και ξωτικά.
  • Οι Σύγχρονοι Σαρλώ: Dromocosmicas xmas show, από τους Byron Skouris & Camilla Bombardini. Μία διαδραστική παράσταση με στοιχεία κλόουν, μιμικής, θεάτρου δρόμου, σωματικού θεάτρου, ακροβατικών, μουσικής, μαγικών και χορού.
  • 3D Walls: Οι επισκέπτες θα μπορούν να ντυθούν με κουστούμια από το Αστεροξωτικό και να βγουν φωτογραφίες στα τρισδιάστατα τοπία, να επισκεφτούν «εικονικά» το πραγματικό σπίτι του Άι Βασίλη στο Ροβανιέμι και να «μοιραστούν» τις φωτογραφίες τους.
  • Ο Σύλλογος «Φίλοι της Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής» με ένα τριήμερο τζαζ μουσικής και άρωμα Χριστουγέννων με τίτλο: «Swingin Jazzy Xmas».
  • Διαδραστική Φάτνη στον υπαίθριο χώρο (πύλη Τόξο). Όσο οι επισκέπτες θα περιμένουν να βγουν φωτογραφίες, ως μέρος του σκηνικού της Φάτνης, ένας Μάγος θα τους διασκεδάζει με γρήγορα μαγικά και πολύ χιούμορ και θα προσπαθεί να τους εμποδίσει να ντυθούν με τη στολή που θα τους δίνει η Αστερονεράιδα.
  • Μουσικά σχήματα, μπάντες, χορωδίες και happenings σε ανύποπτο χρόνο με συναυλίες από καλλιτέχνες της πόλης, μέχρι επώνυμους guests στην υπαίθρια μουσική σκηνή της Έκθεσης «biscotto xmas stage».

Στον «Αστερόκοσμο» θα μπορεί κανείς να περιηγηθεί και με το χριστουγεννιάτικο τρενάκι μας, που θα ξεκινά από την πλατεία της ΧΑΝΘ, μέσα από ένα δάσος, θα συναντά φωτορυθμικές παραστάσεις, τρεχούμενα νερά, ελέφαντες και στη συνέχεια θα περνά την πύλη και τις μπάρες υποδοχής του σταθμάρχη για να αρχίσει το ταξίδι του στον «Αστερόκοσμο».

Ώρες λειτουργείας

7-20 Δεκεμβρίου 2013:
Καθημερινά από τις 17:00 έως τις 23:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 11:00 έως τις 23:00.

21 Δεκεμβρίου 2013 έως 6 Ιανουαρίου 2014:
Καθημερινά από τις 11:00 έως τις 23:00. Η αγορά και τα Περίπτερα 14, 15 θα κλείνουν στις 22:00.

Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς:
Το ωράριο θα είναι 11:00-21:00.

Η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά με ύψος μέχρι 1 μέτρο, εκτός ομαδικών επισκέψεων σχολείων. Η είσοδος για ομαδικές επισκέψεις άνω των 20 ατόμων (σχολεία, σύλλογοι) είναι 4 ευρώ το άτομο.

Comments are closed.