Θεσσαλονικη – news.saloniki.gr

Ειδήσεις, Έκδηλώσεις, Φεστιβάλ..

Θεσσαλονίκη: 42. Φεστιβάλ Ολύμπου / Πολυ-πολιτιστικό καλοκαίρι

Festival_Olympou_Logo_2013Παρότι ήδη στο μέσο των εκδηλώσεών του, το 42. Φεστιβάλ Ολύμπου συνεχίζει με πλούσιο πρόγραμμα και τον Αύγουστο.

Χώροι μεγάλης ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας, με κυριότερους το Αρχαίο Θέατρο Δίου, το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών και το Κάστρο του Πλαταμώνα, φιλοξενούν κάθε καλοκαίρι απο το 1972 καλλιτέχνες διεθνούς και πανελλήνιας εμβέλειας, ποικίλες εικαστικές εκδηλώσεις και καταξιωμένα θεατρικά σχήματα.

Κι αν χάσατε αυτές του Ιουλίου, οι παραστάσεις -θεατρικές και μουσικές- του Αυγούστου ικανοποιούν κάθε γούστο.

Στο Αρχαίο Θέατρο Δίου παρουσιάζονται στις 13.08. ο „Πλούτος“ του Αριστοφάνη, στις 18 οι „Τραχινίες“ του Σοφοκλή, στις 21 ο“ Κύκλωψ“ του Ευριπίδη και στις 24 η „Ειρήνη“ του Αριστοφάνη. Στο Θέατρο Αρχαία Λειβήθρα η τοπική θεατρική ομάδα Πήγασος θα παρουσιάσει στις 25 και 26 τις „Τρωάδες“ του Ευριπίδη.

Παράλληλα με το κλασσικό θεατρικό ρεπερτόριο , οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις συναυλίες του Αλκίνοου Ιωαννίδη με τη συνοδία του Γιώργου Καλούδη στις 16.08. και της Νατάσας Μποφίλιου στις 17 στο Κάστρο του Πλαταμώνα. Ακολουθεί η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη είσοδο σε παιδιά, μαθητές και φοιτητές στις 23, η Alexander Rock Opera στις 31 και τέλος το ρεσιτάλ των Μαρινέλα-Χατζή την 01.09. στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

7076279129_e799c9c289_z

Αρχαίο Θέατρο Δίου © Φωτο: Carol Radato

Ταυτόχρονα,στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον θα παρουσιάζονται ως τις 31.08. τρεις εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής με θέμα τη Νορβηγία, που είναι φέτος η τιμώμενη χώρα του Φεστιβάλ. Η συλλογή φωτογραφιών „Κατηφορίζοντας βόρεια“ του Γιάννη Σκουλά και το „Αρκτικό Φως“ της Δήμητρας Ζήρου καθώς και τα έργα ζωγραφικής της Νατ Σαμαρκάντε έχουν ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον του φιλότεχνου κοινού.

Εισητήρια διατείθενται στους χώρους προπώλησης σε Κατερίνη, Λιτόχωρο, Λεπτοκαρυά, Δίον και Αιγίνιο καθώς και στις εισόδους των χώρων πριν από την παράσταση. Φοιτητές, άνεργοι και πολύτεκνοι μετά απο επίδειξη της ειδικής ταυτότας δικαιούνται μειωμένη είσοδο, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως σε όλες τις εκδηλώσεις τα εισητήρια δεν ξεπερνούν την τιμή των 15 ευρώ.

Επιπλέον, αν δεν θέλετε να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο, υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς στο Αρχαίο Θέατρο Δίου με το αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Κατερίνης (αφετηρία Π.Βαρδάκα και Παρμενίωνος γωνία και 20:00 ώρα αναχώρησης) και επιστροφή μετά το πέρας της παράστασης.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.festivalolympou.gr και στο τηλέφωνο: (0030) 2351076041.

Καλή διασκέδαση!

Comments are closed.