Θεσσαλονικη – news.saloniki.gr

Ειδήσεις, Έκδηλώσεις, Φεστιβάλ..

Θεσσαλονίκη: Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Reworks 2013

International Music Festival Reworks

Thessaloniki International Music Festival Reworks

Οι μουσικοί ρυθμοί της Θεσσαλονίκης ανεβαίνουν και φέτος με την 9η έκδοση του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Reworks που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2013.

Το Reworks στοχεύει στην εμφάνιση παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνών και στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Παράλληλα προβάλλει σταθερά το ευρύ πεδίο της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής.

Για 2η συνεχή χρονιά το φεστιβάλ θα διαρκέσει ένα ολόκληρο τριήμερο, αλλά για πρώτη φορά εντάσσει στην πρώτη ημέρα, εκτός από τα workshops και το Free Stage στην καρδιά της πόλης, και μια παρουσίαση δισκογραφικής εταιρείας.

Paul Kalkbrenner

Paul Kalkbrenner

Έχουμε ενθουσιαστεί με τους καλλιτέχνες και τα σχήματα που θα παρουσιαστούν στη φετινή εκδήλωση, από τα οποία ξεχωρίζουν ο Paul Kalkbrenner από το Βερολίνο, οι Tosca από τη Βιέννη και ο Josh Wink από τη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών, τρία ονόματα, τα οποία έχουν επηρεάσει την εξέλιξη και την πορεία της σύγχρονης μουσικής όσο λίγοι άλλοι καλλιτέχνες.

Μερικά από τα πιο καταξιωμένα ονόματα των τελευταίων ετών που θα εμφανιστούν στη σκηνή φέτος είναι επίσης οι Αμερικανοί Maceo Plex, Danny Daze και Jupiter Jazz σε μια παρουσίαση της Ellum, η εκλεκτική Nina Kraviz και οι Βρετανοί Εats Everything & Bicep.

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί επίσης η δισκογραφική εταιρεία Desolat με την tINI και τον Robert Dietz, αλλά και ο John Talabot.

Παράλληλα, και για μια ακόμη χρονιά, θα αποτελέσει μια σημαντική πλατφόρμα παρουσίασης νέων και πρωτοπόρων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως οι Ιson / Actor One, Darktom & George Adi, 9west, DreaMachinery, Plastic Flowers και ο Stassy, Mechanimal, Fantastikoi Hxoi, Alex Dimou, Steve Mill και Elias Tzikas.

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Reworks καλεί το κοινό να αντιπαρατεθεί στις δύσκολες καταστάσεις της εποχής με το φετινό μήνυμα «We define our Future» και προσκαλεί τους καλλιτέχνες και το κοινό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να «ορίσουν» το δικό τους μέλλον χωρίς αδράνεια και στασιμότητα.

Για 7η συνεχή χρονιά ο οδηγός Resident Advisor συγκαταλέγει το Reworks Festival στα 10 καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου για τον μήνα Σεπτέμβρη, λέγοντας μάλιστα, ότι η φετινή διαμόρφωση προγράμματος είναι η πιο φιλόδοξη στη σταδιοδρομία του Reworks και με είσοδο 50 € για ένα τριήμερο γεμάτο μουσικά φαινόμενα ένα από τα οικονομικότερα φεστιβάλ στην Ευρώπη.

Links:
Reworks Festival: http://www.reworks.gr
Resident Advisor: http://www.residentadvisor.net

Video:

What’s Reworks? Flashback 2012

Comments are closed.