Θεσσαλονικη – news.saloniki.gr

Ειδήσεις, Έκδηλώσεις, Φεστιβάλ..

Θεσσαλονίκη: 78η Διεθνής Έκθεση

Logo_TIF_2013Η φετινή 78η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει ως κεντρικούς άξονες την τεχνολογία, καινοτομία, εξωστρέφεια και ανάπτυξη. Θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου και πλαισιώνεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Οι πύλες της 78ης ΔΕΘ για το κοινό ανοίγουν αύριο στις 12:00 το μεσημέρι και θα μείνουν ανοιχτές μέχρι τις 12:00 το βράδυ. Η τιμή του εισιτηρίου κατά την αυριανή ημέρα είναι 3 ευρώ (όπως και όλες τις καθημερινές), ενώ θα υπάρχει και οικογενειακό εισιτήριο κόστους 10 ευρώ.

Με 13 θεματικά αφιερώματα -από την ενέργεια, το αυτοκίνητο, την τεχνολογία, τον πρωτογενή τομέα και την ελληνική περιφέρεια μέχρι τις διεθνείς συμμετοχές, το βιβλίο, το e-gaming και τον αθλητισμό-, με τη διεθνή κοινότητα των προγραμματιστών της Google στην «καρδιά» της Έκθεσης (περίπτερο 14), με μια ευρεία γκάμα παράλληλων εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν θέατρο, θερινό κινηματογράφο, μουσική, καθημερινές συναυλίες, λούνα παρκ, εναέριο θέαμα με μηχανή και ακροβάτες, εβδομάδα ποδηλάτου, δράσεις για τα παιδιά και πολλά άλλα.

Αύριο στις 21:30 ξεκινά με την Έλενα Παπαρίζου και το MAD NorthStageFestival, ένα μοναδικό 9ήμερο φεστιβάλ ελληνικής μουσικής, στον χώρο της νότιας πύλης (υπαίθριος χώρος Τόξο).

Οι επισκέπτες της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων:
  • Τη μουσικο-θεατρική παράσταση P.I.G.S. Revolution από μια ομάδα νέων ηθοποιών και μουσικών του ΚΘΒΕ, τους ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένους. Πέρα από τη σημερινή παράσταση στις 19:30 στην Πλατεία Αριστοτέλους, οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι θα «ξαναχτυπήσουν» στις 14 & 15 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στη θεατρική σκηνή (στον κήπο του κτιρίου διοίκησης της ΔΕΘ).
  • Τις καθημερινές συναυλίες μουσικών σχημάτων της πόλης από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου (19:30-21:30) στο πλαίσιο του Music Band Festival σε εξέδρα απέναντι από το περίπτερο 6.
  • Τον θερινό κινηματογράφο, στον εξωτερικό χώρο του Περιπτέρου 1, όπου κάθε μέρα, από την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και από τις 20:30 έως τις 22:00 θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ του μεγάλου κινηματογραφιστή της πόλης, Νίκου Μπιλιλή, «Τα Επίκαιρα της Θεσσαλονίκης».
  • Παιδικές παραστάσεις την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου («Πέταγμα του Ίωνα» και «Λάχανα και Χάχανα TheMusical») στη θεατρική σκηνή της ΔΕΘ.
  • Την «Εβδομάδα Ποδηλάτου ΔΕΘ». Στο χώρο της Πλατείας ΧΑΝΘ θα είναι προς διάθεση ποδήλατα για βόλτα όλες τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης 11/9 θα διοργανωθεί ποδηλατοδρομία σε ιστορικά σημεία της πόλης (Καμάρα, Αγ. Σοφία, Λευκός Πύργος, κλπ) με αφετηρία και τερματισμό στην ΔΕΘ.
  • Την εντυπωσιακή συμμετοχή του Πατρινού Καρναβαλιού. Σήμερα το απόγευμα μουσικό άρμα και καρναβαλιστές θα παρελάσουν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης (θα ξεκινήσουν στις 19:00 από την πύλη της ΧΑΝΘ). Αύριο το Πατρινό Καρναβάλι διοργανώνει από τις 12:00-14:00 στην πλατεία Αριστοτέλους, διαδραστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.
  • Το BeachVolley, με συμμετοχή αθλητών και celebrities, με δύο αγώνες την ημέρα καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της 78ης ΔΕΘ και έναρξη στις  17:30.
  • Το εντυπωσιακό Ντουέτο Vertical Dance (ακροβατικός χορός σε τοίχο) από την Τετάρτη 11/9-Κυριακή 15/9 καθημερινά στις 19:45 στον τοίχο του περιπτέρου 9.
  • Τα ριψοκίνδυνα νούμερα μιας μηχανής και τριών ακροβατών σε τεντωμένο σύρμα δεμένο μεταξύ του Περιπτέρου 7 και του Πύργου του ΟΤΕ (καθημερινά στις 19:00 και 21:00, ενώ τα δύο Σαββατοκύριακα και στις 12:30).

Κατά τη διάρκεια της 78η ΔΕΘ θα παρέχεται δωρεάν WI-FI για εκθέτες και επισκέπτες, ενώ με mobile εφαρμογή ο επισκέπτης θα μπορεί να βρίσκει από το smartphone του (Android & IOS), εκθέτες, εκθέματα, εκδηλώσεις κλπ.

Links

Helexpo: http://www.helexpo.gr

Video:
ΔΕΘ 2013: Συνέντευξη Τύπου 78η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης 03/09/13

Comments are closed.