Θεσσαλονικη – news.saloniki.gr

Ειδήσεις, Έκδηλώσεις, Φεστιβάλ..

Θεσσαλονίκη: Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2013

thessaloniki_international_filmfestival_2013To 54o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανοίγει την αυλαία του και καλεί, από 1 έως 10 Νοεμβρίου 2013, το σινεφίλ κοινό σε μια γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου.

Όπως αναφέρεται στο Γενικό Δελτίο Τύπου «ταινίες απ όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές εκπλήξεις, σημαντικοί προσκεκλημένοι, αφιερώματα και παράλληλες εκδηλώσεις θα μεταμορφώσουν την πόλη της Θεσσαλονίκης σε μια νεανική κυψέλη ζωής και γόνιμης συναναστροφής με άξονα την Έβδομη Τέχνη.»

Τον κινηματογραφικό χώρο εκπροσωπούν και τιμούν με την παρουσία τους:

Ο Τζιμ Τζάρμους, παρουσιάζει μετά την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης στις 20:30 στο Ολύμπιον την πολυαναμενόμενη ταινία του «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί».

Ο Αλεξάντερ Πέιν, πρόεδρος της φετινής Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής, με την ταινία Nebraska που θα προβληθεί στη λήξη του Φεστιβάλ.

Thessaloniki Filmfestival 2013 Kiosk

Thessaloniki Filmfestival 2013 Kiosk

Ο πρόσφατα βραβευμένος στο Φεστιβάλ Καννών σκηνοθέτης Αλέν Γκιροντί και η πολυπράγμων Κλερ Σιμόν στα πλαίσια των αφιερωμάτων που πραγματοποιεί το 54ο ΦΚΘ στο έργο τους.

Οι βαλκάνιοι δημιουργοί Κορνέλιου Πορουμπόιου και Ρεχά Ερντέμ, συμμετέχοντες στο επετειακό αφιέρωμα ¨Ματιές στα Βαλκάνια: 1994 – 2013¨.

Στα αξιοσήμαντα του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται:

  • το Διεθνές Διαγωνιστικό, που θα βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες μυθοπλασίας σκηνοθετών από όλο τον κόσμο,
  • το Ελληνικό Σινεμά,
  • τα Αφιερώματα στον Σύγχρονο Αργεντίνικο Κινηματογράφο και στους Γκιροντί και Σιμόν, οι Ειδικές Προβολές Ανοιχτών Οριζόντων, που θα παρουσιάσουν τις πιο πρωτοποριακές φωνές του ανεξάρτητου παγκόσμιου σινεμά,
  • οι Ματιές στα Βαλκάνια, που γιορτάζουν με ένα επετειακό αφιέρωμα τα είκοσι χρόνια παρουσίας τους,
  • η Νεανική Οθόνη, με ταινίες μυθοπλασίας και κινουμένων σχεδίων για μαθητές,
  • η Αγορά, το αναπτυξιακό κομμάτι του Φεστιβάλ που από τις 2 έως τις 9 Νοεμβρίου δίνει βήμα σε ένα διεθνές δίκτυο επαγγελματιών για συναντήσεις, συζητήσεις και επαγγελματικές συμφωνίες,
  • η Ανοιχτή Συζήτηση, με τίτλο «Λάθος Προορισμός» και θέμα το μεταναστευτικό ζήτημα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και
  • οι Συναυλίες του Κωνσταντίνου Βήτα στις 4 και 5 Νοεμβρίου, του συγκροτήματος χάλκινων πνευστών Fanfara Transilvania στις 7/11 και του Πάνου Μουζουράκη στις 9/11.

Οι ταινίες θα προβάλλονται στην ιστορική έδρα του θεσμού Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας και στις αίθουσες του Λιμανιού, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα.

Εισιτήρια θα προμηθευτείτε στην Πλατεία Αριστοτέλους και στο Λιμάνι καθημερινά 10:00-24:00, τηλεφωνικά στο 2312 202 250 και online στο www.filmfestival.gr/tickets.

Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 6 € ενώ ελεύθερη είσοδο δικαιούνται φοιτητές, κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, άνεργοι και άτομα άνω των 65 ετών στις προβολές με ώρα έναρξης έως και τις 15:00, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Καλές προβολές!

Link:
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: www.filmfestival.gr

Video:
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Spot)

Comments are closed.