Θεσσαλονικη – news.saloniki.gr

Ειδήσεις, Έκδηλώσεις, Φεστιβάλ..

Θεσσαλονίκη: Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2013 – Εξαιρετικό το Miss Violence

TIFF2013-Miss-Violence-1

Alexandros Avranas @ 54th TIFF

Εξαιρετικό το Miss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά.

Το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσίασε χθες το πολυσυζητημένο έργο του βραβευμένου σκηνοθέτη, ενώ σήμερα στις 22:00 στην αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη ακολουθεί η δεύτερη προβολή της ταινίας.

Έχοντας ήδη αποσπάσει δυο σημαντικές διακρίσεις στο πρόσφατο Φεστιβάλ της Βενετίας -Αργυρό Λιοντάρι καλύτερης σκηνοθεσίας και Κύπελλο Βόλπι ανδρικής ερμηνείας για τον πρωταγωνιστή Θέμη Πάνου – το Miss Violence συνθέτει μια ρεαλιστική σπουδή για τη βία, δομημένη επάνω στα σκοτεινά μυστικά μιας οικογενείας.

Ανήμερα των γενεθλίων της η 11χρόνοι Αγγελική πέφτει από το μπαλκόνι του σπιτιού της. Η οικογένεια υποστηρίζει ότι ο χαμός του παιδιού οφείλεται σε δυστύχημα, ενώ ο θεατής ξέρει ότι είναι αυτοκτονία. Η κεντρική ιδέα της ταινίας βασίζεται σε πραγματική ιστορία.

Το σενάριο συνέγραψε ο Κώστας Περούλης και τους κύριους ρόλους κατέχουν η Ελένη Ρουσσινού, η Ρένη Πιττακή και ο Θέμης Πάνου.

TIFF2013-Miss-Violence-2

Alexandros Avranas @ 54th TIFF

Ο Αλέξανδρος Αβρανάς τίμησε και παρουσίασε χθες στο Ολύμπιον τους συντελεστές της ταινίας του, ενώ μετά το πέρας τις προβολής απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού:  «Όλοι πάντα κάτι έχουμε να χάσουμε», είπε, «γι’ αυτό και το βάζουμε κάτω. Όταν, πια, δεν έχεις τίποτα να χάσεις, ανοίγεις την πόρτα στην επανάσταση» και πως «ο καταπιεζόμενος, όταν αποκτήσει ισχύ, γίνεται συχνά χειρότερος από τον καταπιεστή.»

Το Miss Violence βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, θέλοντας «να υπενθυμίσει, και όχι να προκαλέσει», κατά το δημιουργό της. Και σε σημαντικό βαθμό το πετυχαίνει.

Comments are closed.