Θεσσαλονικη – news.saloniki.gr

Ειδήσεις, Έκδηλώσεις, Φεστιβάλ..

Θεσσαλονίκη: 12ο Διεθνές Πρωτάθλημα Μπάσκετ βετεράνων

FIMBA-ThessalonikiΡαντεβού για το 12ο World Maxibasketball Championship’ δίνουν οι παλαίμαχοι από τις 12 έως τις 21 Ιουλίου, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Θεσσαλονίκη.

Ρεκόρ συμμετοχών φαίνεται να σημειώνει το φετινό 12ο Πρωτάθλημα Maxibasketball. Σχεδόν 2 μήνες πριν το μεγάλο τζάμπολ έχουν ήδη «εγγραφεί» 199 ομάδες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, οι οποίες ξεκινούν από τα 35+ έτη για τους άνδρες και τα 30+ για τις γυναίκες.
Το προηγούμενο ρεκόρ, των 161 ομάδων, σημειώθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στο Νατάλ της Βραζιλίας, το 2011.

2011 Νατάλ Βραζιλίας, το  11ο Διεθνές Πρωτάθλημα Μπάσκετ βετεράνων Πηγή εικόνας: FIMBA International Maxibasketball www.fimba.net

2011 Νατάλ Βραζιλίας, 11ο Διεθνές Πρωτάθλημα Μπάσκετ βετεράνων
Πηγή εικόνας: FIMBA International Maxibasketball www.fimba.net

Σημείο αναφοράς για την εκδήλωση θα είναι η Θεσσαλονίκη. Η συμπρωτεύουσα θα φιλοξενήσει την διοργάνωση και τα γήπεδα μπάσκετ που θα οριστούν θα έχουν την τιμητική τους. Όπως εκτιμάται τις συγκεκριμένες μέρες του πρωταθλήματος την Θεσσαλονίκη θα επισκεφτούν περίπου 4000 χιλιάδες αθλητές από όλο τον κόσμο.

Το μοναδικό πρωτάθλημα βετεράνων με τόσο μεγάλη συμμετοχή, διεξάγεται φέτος στην Ελλάδα σε δύο κατηγορίες:

37+ όπου συμμετέχουν 15 ομάδες χωρισμένες σε 3 ομίλους και
47+ όπου συμμετέχουν 8 ομάδες σε 2 ομίλους (με τη συμμετοχή ομάδα δημοσιογράφων).

Για την ορθή διεξαγωγή του οικείου Πρωταθλήματος συνεργάζονται ο Σύνδεσμος Βετεράνων Θεσσαλονίκης, οι αρμόδιες επιτροπές καθώς και πάνω από 40 εθελοντές.

Το δοκιμαστικό τεστ έγινε στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος των βετεράνων καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28/4 στο Ε.Γ. Μίκρας. Οι τομείς που δοκιμάστηκαν ήταν των ιατρικών υπηρεσιών, της υποδοχής αθλητών και των υπηρεσιών γηπέδου.

Περισσότερες πληροφορίες:

World Maxibasketball Championship: www.maxibasketballthessaloniki2013.gr

FIMBA International Maxibasketball: www.fimba.net

Video

Comments are closed.