Θεσσαλονικη – news.saloniki.gr

Ειδήσεις, Έκδηλώσεις, Φεστιβάλ..

Θεσσαλονίκη: Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2012 / Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Φωτο: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκη

Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1935 και έζησε 77 χρόνια. Έβλεπε τον κόσμο διαφορετικά από τους άλλους ανθρώπους. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στις 24 Ιανουαρίου 2012.

Σκηνοθέτησε παραπάνω από 20 ταινίες, περισσότερες από τις οποίες έχουν απολαύσει μεγαλύτερη αναγνώριση στο εξωτερικό, παρά στην ίδια του την πατρίδα. Κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα το 1998 στο Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία «Μια αιωνιότητα και μια μέρα» καθώς και διάφορα βραβεία σε άλλα φεστιβάλ κινηματογράφου, όπως στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Όπως έλεγε κι ο ίδιος, δεν τον ένοιαζε πώς έβλεπαν τις ταινίες του, ήθελε απλώς να γυρίζει τις ταινίες του όπως τις έβλεπε αυτός. Εμείς θα τον θυμόμαστε ακριβώς έτσι: Ένας διαφορετικός και ιδιαίτερος χαρακτήρας με καταπληκτική κινηματογραφική ματιά και διαχρονικές ταινίες.

Το Διεθνώς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκη διοργανώνει ξεχωριστό αφιέρωμα εις μνήμην του σκηνοθέτη και προσκαλεί στις εξής εκδηλώσεις:

Προβολές ταινιών:

«Ο θίασος»
8/11/12
Ολύμπιον 20:00

«Ταξίδι στα Κύθηρα»
9/11/12
Παύλος Ζάννας 19:30
και
11/11/2012
Τόνια Μαρκετάκη 19:00

«Τοπίο στην ομίχλη»
11/11/2012
Τόνια Μαρκετάκη 17:00

Συναυλία με θέμα «Μουσική και τραγούδια για τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου» (σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης).
9/11/2012
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 21:00

Γεγονός της ημέρας: Περάστε οπωσδήποτε μια βόλτα από την Αποθήκη Γ’, όπου την ημέρα στεγάζεται η καφετέρια του ΦΚΘ με καλό καφέ, δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο και φεστιβαλική ατμόσφαιρα. Το βράδυ τα φώτα χαμηλώνουν και ο χώρος μετατρέπεται σε μπαρ, με πολύ καλή μουσική, ποτό και φαγητό. Εδώ οι προσωπικότητες της κινηματογραφικής σκηνής κυκλοφορούν ανάμεσα μας…

Comments are closed.