Θεσσαλονικη – news.saloniki.gr

Ειδήσεις, Έκδηλώσεις, Φεστιβάλ..

Θεσσαλονίκη: Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2012 / Ταινίες και Trailers

Φωτο: Μαρία Μπράντ

Ταινίες; Ναι, παρακαλώ, θέλουμε κι άλλο!

Δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε ταινίες να δείτε. Ούτε εμείς, ούτε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ή οποιοδήποτε άλλο φεστιβάλ. Το θέμα είναι να τις βρείτε μόνοι σας, να έχετε όρεξη να ψαχτείτε, να αναρωτηθείτε τι θέλετε να δείτε και προπαντός να μην μετανιώσετε αν μια ταινία δε σας άρεσε. Έτσι είναι, αποκλείεται να βρεθεί άνθρωπος σ’ αυτόν τον κόσμο, ο οποίος δεν έχει δει ακόμη ταινία που να μην του άρεσε. Διαφορετικές απόψεις, πολιτισμοί, πεποιθήσεις και νοοτροπίες οδηγούν σε διαφορετικές γνώμες περί «καλής» και «κακής» ταινίας. Μην τρελαθούμε κιόλας και είμαστε απόλυτοι και σκληροί στις απόψεις μας, η ταινία παραμένει ταινία, ακόμη και όταν δεν τη θεωρούμε καλή.

Γι’ αυτόν τον λόγο δε θα σας πούμε, ποιες ταινίες είναι καλές και ποιες όχι, είναι σαν να σας κλέβουμε τη μισή κινηματογραφική τελετουργία και να σας δίνουμε έτοιμη μασημένη τροφή. θα σας παρουσιάσουμε σήμερα απλώς μερικές ταινίες που έχουμε δει ή θέλουμε να δούμε εμείς στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης:

Loveless Zoritsa Trailer (Crna Zorica)

Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χατζηχαραλάμπους, Radoslav Pavkovic.

Παραγωγή: Σερβία – Ελλάδα – Κύπρος – Πολωνία 2012)

I’m not a Hipster Trailer

Σκηνοθεσία: Destin Daniel Cretton

Παραγωγή: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 2012

Playtime Trailer

Σκηνοθεσία: Jacques Tatiana Kolovetsiou

Παραγωγή: Γαλλία – Ιταλία 1967

Dead Europe Trailer

Σκηνοθεσία: Tony Krawitz

Παραγωγή: Αυστραλία – Ηνωμένο Βασίλειο

Mold Trailer (Κüf)

Σκηνοθεσία: Ali Aydin

Παραγωγή: Τουρκία – Γερμανία 2012

Red City Trailer

Σκηνοθεσία: Μάνος Τσίζεκ

Παραγωγή: Ελλάδα – Ηνωμένο Βασίλειο 2012

Le Capitale Trailer

Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς

Παραγωγή: Γαλλία 2012

Όλα τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σας. Μην ξεχνάτε μόνο, ότι το νόημα του κινηματογράφου δεν είναι να πάτε να δείτε μια καλή ταινία, αλλά να πάτε να δείτε αν μια ταινία είναι καλή!

Και μετά πιάστε συζήτηση γι’ αυτήν – ποτέ δεν κατάλαβα πώς μπορείς να μην συζητήσεις για μια ταινία αφού τελειώσει. Είναι σαν να δοκιμάζεις φαγητό και να μην αντιλαμβάνεσαι πλήρως όλα τα συστατικά, χάνεις την μισή γεύση.

Γεγονός της ημέρας: Περάστε μια βόλτα από το Iktinou au Trottoir (Ικτίνου 10), ένα καταπληκτικό μικρό μπαρ με τους πιο φιλόξενους ιδιοκτήτες και το πιο φιλικό προσωπικό που έχουμε δει εδώ και καιρό!

Comments are closed.