Θεσσαλονικη – news.saloniki.gr

Ειδήσεις, Έκδηλώσεις, Φεστιβάλ..

Θεσσαλονίκη: TISFF 2012 / Εξαιρέτικά Φιλόδοξο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

2012_Short_film_festivalΤο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Θεσσαλονίκης ξεκινά! Από τις 12 έως τις 16 Δεκεμβρίου στο TISFF, τα πιο σημαντικά διαμαντάκια μικρού μήκους του παγκόσμιου σινεμά. Από 2 μέχρι 45 λεπτά, γιατι η ποιότητα του σινεμά δεν κρίνεται από την διάρκεια του.

Στην αίθουσα του κινηματογράφου/Κέντρο Πολιτισμού ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (απέναντι από τον Λευκό Πύργο) θα προβληθούν 132 έργα από 20 χώρες, και οι προβολές θα αρχίζουν στις 4μμ κάθε μέρα, έως τις 12μμ.

Η είσοδος για όλη την ημέρα είναι 5 ευρώ.

Εκτός από τις εντυπωσιακές ατομικές συμμετοχές και τα καλύτερα ελληνικά της χρονιάς, το φεστιβάλ θα έχει και 7 ειδικά αφιερώματα :

– Cinema Quebecois
– Best from France/ uniFrance
– New Danish Cinema
– Basque Cinema
– Αφιέρωμα στο ΜΟΝΟΠΛΑΝΟ
– LODZ Film School,Poland
– Best of Athens ISFF Psarokokalo

Επίσης, δύο εξαιρετικές ειδικές προβολές πού θα ενθουσιάσουν:
* DIRECTING HELL , το ντοκυμαντέρ τού Χρήστου Χουλιάρα γιά τον αξέχαστο Νίκο Νικολαίδη.
* GESMOORD τής Mieke Daneels, σκηνοθέτης τού μ.μ. PLANKTON.

Με μοναδικό στόχο την υψηλή ποιότητα και την ικανότητα να προβάλλει και να ξεχωρίζει δημιουργίες οι οποίες αργότερα διακρίθηκαν σε πολλά ξένα φεστιβάλ,το TISFF έχει αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές, ενώ τα “best of TiSFF” έχουν προβληθεί στα φεστιβάλ Λισσαβώνας, Πόρτο, Βελιγραδίου, Σμύρνης, Μπρίστολ, Αθηνών, Βαρκελώνης & Λος Άντζελες.

Προσκεκλημένος στο φεστιβάλ είναι ο Hilmi Etikan, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Istanbul Short Film Festival τα τελευταία 24 χρόνια με μια επιλογή από τα αγαπημένα του έργα, όπως και οι Γάλλοι σκηνοθέτες Tom Gargonne (Le Grand Bain), Wim Vanacker( The Naked Leeding The Blind) και Alexandre Mermaz (Sans Voix).

Comments are closed.