Θεσσαλονικη – news.saloniki.gr

Ειδήσεις, Έκδηλώσεις, Φεστιβάλ..

Θεσσαλονίκη: Τελευταία προβολή του 52 ΦΚΘ

Για ένα δεκαήμερο το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αλλάζει την πόλη. Πιο φωτεινή, πιο πολιτιστική, πιο κοσμοπολίτικη. Το φεστιβάλ σας κρατάει σε εγρήγορση την ημέρα, η Θεσσαλονίκη τη νύχτα!

Μετά την τελευταία προβολή, λοιπόν, περάστε μια βόλτα από το ρακάδικο «Από δυό χωρία» (Βύρωνος 7, Πλατεία Ναυαρίνου, Τ: 2310 269204) για να απολαύσετε κρητικό-ποντιακό φαγητό μαζί με ένα ρακόμελο που θα σας κάνει να λιώσετε! Συζητήστε, διαφωνήστε, γελάστε και σχεδιάστε για την επόμενη μέρα. Αφού έχετε γεμίσει το στομάχι σας με μικρές παραδεισένιες λιχουδιές, περάστε μια βόλτα από τη Λ. Νίκης. Φτάνοντας εκεί διαλέξτε και πάρτε: στα δεξιά, μια βόλτα από το kitchen bar που σας προσφέρει μια πιο high class διαμονή με ποτό και φίλους ή το κυλικείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αποθήκη Γ’, το οποίο τα βράδια μετατρέπεται σε χώρο συνάντησης ανθρώπων του φεστιβάλ και του κινηματογράφου. Καλή μουσική, πολύ κέφι και μια ατμόσφαιρα βγαλμένη απ’ το σινεμά! Άνθρωποι που πηγαινοέρχονται να χάνονται σε πολιτιστικο-πολιτική συζήτηση, να σε σπρώχνουν κατά λάθος και να σε κοιτάνε στα μάτια (!) και να σου χαμογελάνε την ώρα που σου ζητάνε συγγνώμη. Μην ντραπείτε να μιλήσετε σε κάποιον, όλοι είναι «ανοιχτοί», όλοι είναι προσβάσιμοι. Η καθημερινότητα ανατρέπεται και απολαμβάνετε το γεγονός ότι είστε εκεί και είστε καλά!

Αν, πάλι, ξεχαστήκατε και στρίψατε αριστερά στην παραλιακή, θα περάσετε μια βόλτα από το Λευκό Πύργο. Μιας, όμως, και δεν μπορείτε να δείτε την πόλη από ψηλά τέτοια ώρα, στρίψετε λίγο πριν προς τη στάση «Λευκός Πύργος» και μπείτε στο μικρό δρομάκι απέναντι. Στα αριστερά θα δείτε ότι έχετε φτάσει στο φλου! Όχι, όχι, δεν φτάσατε στο φλου οπουδήποτε, φτάσατε στο «Φλου» (Νικηφόρου Φωκά 9, Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310 261448) με στόχο. Μπείτε στο μπαράκι, απολάυστε τη μπύρα σας, το κρασάκι σας, τη μουσική και τη παρέα σας!

Όταν τα μάτια σας κλείνουν σιγά σιγά και αρχίζει να ξημερώνει, γυρίσετε στην παραλία και απολαύστε την ανατολή του ήλιου σ’ αυτήν την υπέροχη πόλη! Καλημέρα!

Comments are closed.